Raamdecoratie in de slaapkamer is erg belangrijk, omdat het een grote invloed heeft op je nachtrust. De meeste mensen kiezen daarom voor verduisterende raamdecoratie, dit geeft je privacy en zorgt voor goede verduistering.

Plisségordijnen zijn de nieuwe trend

Momenteel is er een trend te zien op het gebied van zonwering in de slaapkamer, namelijk plisségordijnen. Plisségordijnen zie je vaak hangen in woonkamers, omdat het een luxe uitstraling heeft en je precies kunt bepalen waar je de verduistering wilt hangen.

De voordelen van plisségordijnen

Ook in een slaapkamer komen de voordelen van plisségordijnen tot zijn recht. Je kunt overdag bijvoorbeeld de plissés in het midden van het raam hangen zodat je voldoende licht binnen krijgt, maar je toch geniet van je privacy. Andere voordelen zijn dat plisségordijnen op vrijwel ieder raam passen met de juiste bevestiging, zoals kiepkantelramen.

De populairste kleuren in raamdecoratie

  1.  Wit

Wit blijft een klassieke kleur die overal bij past. Het is de perfecte kleur voor in een slaapkamer. Wij hebben verschillende kleuren wit met verschillende motiefjes dus een wit plisségordijn hoeft niet per se saai te zijn.

  1. Grijs

Grijs is een kleur die zowel veel voorkomt in een woon- als een slaapkamer. Het is een natuurlijke rustige kleur die goed te combineren is met andere kleuren. Mocht u zin hebben in een make-over dan zal uw plisségordijn waarschijnlijk niet misstaan.

  1. Crème

Vindt u wit net iets te wit? Of past het niet goed bij de muren? Dan kunt u beter voor een crèmekleur kiezen, dit geeft iets meer warmte dan een witte kleur.

  1. Blauw

Blauw is een frisse kleur die uw slaapkamer wat sfeer geeft. Het is mooi als u een blauw plisségordijn combineert met uw dekbed of andere accessoires. Dit zorgt ervoor dat uw slaapkamer een geheel wordt.

  1. Licht roze

Licht zoet zacht roze blijft een mooie kleur voor in de slaapkamer. Deze kleur wordt door mannen niet vaak getolereerd in de woonkamer en een lichtroze muur vinden mannen vaak ook te heftig. Met een lichtroze plissé geniet u toch van deze kleur en houdt u uw slaapkamer romantisch.