PVC vloeren

Wanneer u met de blote voeten uit bed stapt wilt u graag op een warme vloer stappen. U kunt hiervoor vloerbedekking nemen maar een andere optie is een andere soort vloer met vloerverwarming. Een PVC vloer lijkt op een houten vloer maar is van kunststof. Het voordeel ten opzichte van hout is vooral het onderhoud. Een PVC vloer vergt weinig onderhoud in tegenstelling tot hout. Hout geeft echter de hout beleving mee die geen enkele PVC vloer zal evenaren.

Voor- en nadelen van PVC vloeren


PVC vloeren zijn er in 2 varianten. Zo zijn er PVC klik vloeren en PVC lijm vloeren. Er is een groot aantal voordelen van PVC vloeren.
Zo zijn de klikvloeren eenvoudig te leggen. De klikvloeren zijn te leggen zonder aanpassingen aan de ondergrond en kunnen gebruikt worden met een ondervloer als zeer stil ervaren.
Nadelen van de klik vloer  is dat ze een hogere warmte-isolatie hebben dan lijm vloeren.

De voordelen van een lijm vloer zijn dat ze ideaal zijn voor vloerverwarming wat zeer prettig is in de slaapkamer wanneer u met de blote voeten uit bed stapt. Een nadeel ten opzichte van klik vloeren is dat het leg-werk meer specialiseerd is.
Het grootste voordeel van PVC vloeren ten opzichte van vloerbedekking is dat het makkelijk schoon te houden is en dat het waterbestendig is.