oplossing nachtzweten

Wanneer u het te warm heeft in bed en last heeft van nachtzweten, verstoort dit de slaap. Goed slapen is noodzakelijk voor een gezond en fit leven. Daarom is het zo belangrijk om te zorgen voor een goed dekbed. Het kost uw lichaam veel energie om het te heet te hebben en u ligt er wakker van. Met het juiste beddengoed slaapt u weer als een roos.

De oorzaken van nachtzweten

nachtzweten

De oorzaken van nachtelijk zweten kunnen op diverse vlakken liggen:

  • Medicijngebruik
  • De leeftijd: denk bijvoorbeeld aan de overgang
  • Hoge slaapkamertemperatuur: zomer!
  • Beddengoed dat niet past bij wat u nodig heeft.
    Synthetisch beddengoed bijvoorbeeld; het creëert hitte en wekt transpiratie op

Tips tegen nachtzweten

Behalve met het raam open slapen, doet u er verstandig aan om beddengoed te kiezen dat bij u past. Dat zal uw klachten aanzienlijk verminderen zodat u weer goed kunt slapen. Let bij de aankoop van een nieuw dekbed op deze eigenschappen: Vochtregulerend om de transpiratie te verminderen en vocht op te nemen. Temperatuur regulerend, om uw lichaamstemperatuur aangenaam te houden: Niet te warm, niet te koud. Tot slot: gemaakt van een ademend materiaal.

Goed slapen, is fit weer opstaan. Niets is zo belangrijk, vindt slaapspecialist Mirna Boomaerts van Silk Haven. “Als slaapexpert ken ik vele merken beddengoed, ook door zelf te testen. Hier vindt u de top 3 van dekbedden en hoofdkussens die bij uw behoeften aan verkoeling passen”.

Top 3 “koel” beddengoed bij nachtzweten


1. Zijde


Een 100% Zijden dekbed biedt uitstekende verkoeling en warmte regulatie. Vanwege het hoge isolerende vermogen van dit natuurlijke materiaal, heeft u het zelden te warm of te koud. Zijde is bovendien lichtgewicht, ademend en neemt 30% meer vocht op dan katoen. Het geeft vocht direct af aan de slaapkamer, zodat u zelf droger blijft dan met andere materialen, als u transpireert. Behalve 100% zijden dekbedden zijn er ook Zijden zomer dekbedden met katoenen tijk. Deze zijn voordeliger dan de dekbedden van 100% zijde.

Mensen transpireren het meest langs hun hoofd. Vandaar dat een Zijden hoofdkussen ook een aanrader is. Eindelijk hoeft u dan uw kussen s nachts niet meer om te draaien voor verkoeling.

2. Tencel matrasbeschermer

Het eerste 100% Tencel matrasbeschermer, gemaakt van Eucalyptus hout. Hout? Ja, van FSC hout wordt een heel zacht, ademend vezel gemaakt. Tencel kan 30% meer vocht opnemen dan katoen en is warmte regulerend. Mensen die veel last hebben van hitte in bed, ondervinden veel baad bij deze hoeslakens-moltons-in-1.  Hiermee beschermt u ook uw matras tegen slijtage door vocht. Hierdoor gaat uw matras vele malen langer mee, dat scheelt in de kosten. In 10 jaar tijd komt er namelijk gemiddeld 1200 liter transpiratievocht in uw matras!

3. Bamboe

Op de 3e plaats zal ieder die last heeft van nacht zweten, verkoeling vinden bij een bamboe dekbed . Bamboe is 100% natuurlijk, is verkoelend bij warmte en verwarmend bij kou. Van bamboe stengels wordt een zacht, ventilerend, ademend, anti bacterieel en warmte regulerend dekbed gemaakt. Heerlijk slapen dus! Bovendien is bamboe geschikt bij huisstofmijt allergie, wasbaar en duurzaam geproduceerd. Ook het bamboe hoeslaken en dekbedovertrek is een zijdezachte, frisse uitkomst voor deze klachten van nachtelijk zweten.

 Kies een (zomer)dekbed dat bij u past: u bent het waard!