Veel mensen weten dat slapen op een goed matras belangrijk is. Als we moe zijn snakken we naar ons bed. Wat veel mensen niet weten is dat vermoeidheid kan komen doordat ze niet in het juiste bed slapen. We brengen veel tijd van ons leven slapend door. Het is dus belangrijk dat je investeert in het slapen.

Je wilt je fit en energiek voelen en daar is een goed bed voor nodig. Een optimaal matras ondersteunt je lichaam op de juiste punten. Je lichaam herstelt zich gedurende de slaap en daar moet je het dan ook de kans toe geven. Een goed bed gaat ongeveer acht jaar mee. Een matras is heel persoonlijk en de belangrijkste graadmeter ben jezelf. Zorg daarom dat je gepast advies krijgt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een matras

Of je nu een boxspring in Maastricht koopt, voor een bed naar Etten-Leur gaat of een beddenspecialist bezoekt in Lelystad. Het maakt niet uit waar je het koopt, het gaat erom dat je zorgvuldig kiest en gaat voor kwaliteit. Waar je ook heen gaat, zorg dat je naar jouw lichaam luistert en bezuinig niet. Luister naar het advies dat je krijgt. Een matras mag niet doorzakken. Het matras moet ervoor zorgen dat je rugwervel recht ligt. Bij het aanschaffen van een matras moet je op de volgende dingen letten:

  • lengte: het is belangrijk om rekening te houden met je lengte. Je hebt een bed nodig die ongeveer twintig centimeter langer is dan jij bent.
  • gewicht: afhankelijk van je gewicht heb je een harder of juist zachter type is. Iemand van 60 kg moet niet op een heel hard matras gaan liggen.
  • allergieën: houd rekening met eventuele allergieën. Let op de certificaten en het materiaal van het matras.
  • eventuele klachten: ervaar jij nek- of rugklachten? Houd hier dan ook rekening mee bij het aanschaffen van een matras. Let op de druk verlagende factoren en de hardheid.
  • temperatuur: heb je het snel warm of juist altijd koud? Let dan op de ventilatie van het matras

Het belangrijkste bij het kopen van matrassen, is dat je gaat proef liggen. Luister naar je lichaam. Lig minstens twintig minuten op een matras, pas dan kun je bepalen of het ook echt lekker ligt. Je kunt zelfs je eigen kussen meenemen, zodat je nog comfortabeler ligt.

Wees kritisch

Aangezien we matrassen dagelijks gebruiken, mag je best kritisch zijn. Schaf niet zomaar wat aan omdat het goedkoop is. Een goed matras zorgt er juist voor dat jij productief bent, je kunt concentreren en dat jij je fit voelt en is dus heel belangrijk. Het kan verschil maken in je gezondheid. Tegenwoordig hoef je de kwalitatief goede matrassen niet eens meer om te draaien. Ga dus voor kwaliteit en zorg goed voor je lichaam.