matras kopen

We brengen 1/3 van ons leven in bed door. Een goede reden om van het bed een aangename plek te maken. Je slaapcomfort hangt voor 80% af van je matras. Een goede en comfortabele nachtrust is enorm belangrijk, zowel voor lichaam als geest. Je kunt allerlei lichamelijke en geestelijke klachten krijgen wanneer je niet goed slaapt. Zo kan je concentratie achteruit gaan en je geheugen slechter worden.

Dit is desastreus voor je productiviteit. Ook kan je huid verslechteren wanneer je slecht slaapt en gaat je immuunsysteem achteruit, met de vervelende gevolgen van dien. Slecht slapen kan ook leiden tot overgewicht, doordat je spijsvertering minder goed werkt. We kunnen dus wel stellen dat een goede en comfortabele nachtrust van grote belang is. Een goed matras is dus wel gewenst.

Wat is een goed matras en waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe?

De basiseisen

Er zijn een aantal eisen waar een goed matras aan moet voldoen. Zo is het van belang dat het zich vormt naar je lichaam, het stabiel is en een isolerende werking heeft. Daarbij is een goede vochtdoorlatendheid ook van goot belang, om te voorkomen dat je badend in het zweet wakker wordt. De matrasmassa dient minimaal 12 centimeter te zijn. De voornaamste eis is dat het een goede lichaamsondersteuning biedt. Wanneer je met zijn tweeën een matras nodig hebt, is het raadzaam deze samen uit te kiezen. Een goede lichaamsondersteuning verschilt per persoon. Wanneer je samen in een bed slaapt kun je dus ook alleen samen beoordelen of een nieuw matras aan de wensen en eisen van beide personen voldoet.

De matras soorten

Er zijn veel soorten matrassen, maar over het algemeen zijn matrassen onder te verdelen in twee soorten: binnenveringsmatrassen en schuimmatrassen. Deze soorten zijn het populairst en worden het meest verkocht.

Binnenveringsmatrassen:

Deze matrassen worden het meest verkocht (55% marktaandeel) en staan bekend als elastische, duurzame en lichte matrassen. Tevens bieden zij een goede vochtafvoer en isolatie. De veren zorgen voor een optimale luchtcirculatie. De matrassen nemen relatief snel hun oorspronkelijke vorm aan na het opstaan. Over het algemeen is dit type matras voor veel mensen een fijne optie.

Schuimmatrassen

Deze matrassen worden ook veel verkocht (45% marktaandeel). Deze matrassen hebben een schuimkern en behouden daardoor uitstekend de warmte. Ze zijn dus ideaal voor koukleumen of mensen die een voorkeur hebben voor warmte. De grootte van de schuimopeningen bepaalt de hardheid, elasticiteit en luchtdoorlaatbaarheid. Over het algemeen zijn schuimmatrassen zwaarder en minder handzaam dan binnenveringsmatrassen. Desondanks zijn de matrassen alsnog een zeer geliefd alternatief voor velen.

Heb je een nieuw matras nodig en wil je meer informatie over verschillende soorten matrassen? Ontdek welk matras het beste bij jou past. Matrascenter.nl, uw matras super snel geleverd. Klik hier voor meer informatie.

Op welk matras slaap jij het liefst? Heb je  vragen over de verschillende matrassen? Of heb je tips voor een comfortabele slaapomgeving? Welke voordelen van een nieuw comfortabel matras heb je zelf aan de lijve ondervonden? Deel het met ons in een reactie.