lekker slapen

Voor de warmbloedingen onder ons is lekker slapen in de winter waarschijnlijk geen probleem. Voor de ‘normale’ slapers kan het zomaar ineens akelig fris aanvoelen ’s nachts. Een winterdekbed, of 4 seizoenen dekbed kan de oplossing bieden voor dit probleem. Wat is het verschil tussen deze twee soorten dekbedden en welke variant is het meest geschikt voor jou?

Koude handen, koude tenen en het gevoel dat je maar niet warm lijkt te worden… Dit is slechts een greep uit de klachten die je winters kan ervaren. En natuurlijk kan je deze opwarmen tegen een eventuele (inmiddels heerlijk slapende) partner, maar of deze je dit in dank afneemt? Dat valt te betwijfelen. Tenslotte wil deze, net als jij, lekker slapen. Voor veel mensen is 1 dekbed niet genoeg om het hele jaar door lekker te slapen. Vaak wisselt de slaapkamertemperatuur met het seizoen mee en dien je ook je beddengoed daarop aan te passen. Net zoals je je zomerjas weer verruild voor je winterjas.

Lekker slapen is goed voor de gezondheid

Goede voorbereiding is dus het halve werk, dus wanneer het kwik daalt en ook de slaapkamertemperatuur minder aangenaam wordt: Dan kan het noodzakelijk worden om te denken aan een dikker dekbed: een winterdekbed. Zeker als je je bedenkt dat ook ’s nachts de kachel laten luwen niet bevorderlijk is voor de gezondheid, huid én nachtrust en je gasrekening. Bovendien vinden veel mensen het fijn om in een frisse slaapkamer te slapen.

Uit welke dekbedden kan je kiezen?

4 Seizoenen dekbed

Met dit dekbed ben je eigenlijk het gehele jaar ‘van alle markten thuis’. Dit dekbed bestaat namelijk uit twee afzonderlijke dekbedden. Een dunner dekbed voor in de zomer en één dikkere voor in de herfst, of winter. Bij erge kou zijn deze dekbedden gemakkelijk aan elkaar te bevestigen. Gezamenlijk vormen deze één dikker dekbed. Iets wat ervoor zorgt dat je tijdens ieder seizoen lekker slaapt. Flexibel!

Wil je meer weten over vulgewichten, warmteklassen en de verkrijgbare 4 seizoenen dekbedden? Raadpleeg de infopagina voor meer informatie.

Winterdekbed

Het winterdekbed is ofwel één dik dekbed, soms wel het dikkere deel van je 4 seizoenen dekbed of een nog dikker gevuld dekbed.Een dekbed, geschikt voor de koukleumen of de mensen die liever geen 4 seizoenen dekbed gebruiken. Het fijne van een winterdekbed is dat je niet twee losse dekbedden aan elkaar hoeft te bevestigen voor gebruik en het is aangenaam warm. Het materiaal van je dekbed moet ook bij je passen. Zo moet het natuurlijk niet TE warm worden, want ook dan kan je niet lekker slapen. Een zijden winterdekbed biedt hiervoor de oplossing. Deze bezit hoge warmte- en vocht regulerende eigenschappen. Altijd een aangename temperatuur. Niet te warm, niet te koud.

Allyear dekbed

Wat is dan een allyear dekbed? Dat is één dekbed, afhankelijk van de slaapkamertemperatuur, geschikt voor het hele jaar. Zo is een 300g/m2 zijden dekbed geschikt voor het hele jaar bij een constante slaapkamertemperatuur van 18-19 graden. Vaak wordt dit dekbed bedoeld als je het hebt over een winterdekbed. Het kan dus een los dekbed zijn of het dikste deel uit je 4 seizoenen dekbed. Lekker slapen!

Nieuwsgierig geworden naar de (warme) alternatieven voor je gebruikelijke dekbed dit seizoen? Neem contact met ons op voor meer informatie, of maak een afspraak om een kijkje te nemen in de showroom!

Tekst bestemd voor reacties