Lekker slapen, iedereen wil het! Toch kan het soms best lastig zijn om in slaap te komen, zeker als u zich geregeld zorgen maakt over een eventuele inbraak in huis. Jaarlijks vinden er enkele honderden inbraken plaats in Nederland, waarbij tal van waardevolle spullen verloren gaan. Daarbij kunnen er tijdens een inbraak gevaarlijke situaties ontstaan.

Zorg voor een goede inbraakbeveiliging in huis, om lekker te kunnen slapen! Een erkende slotenmaker bij u in de buurt kan u hierbij helpen, door enerzijds de juiste sloten te installeren en anderzijds advies te geven over optionele beveiligingscomponenten. Heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan zogenaamde magneetcontacten of een losse bewegingssensor op de overloop of in de hal?

Kies voor de juiste sloten op uw deuren

Om lekker te kunnen slapen wilt u inbrekers buiten de deur houden, waarbij de sloten op uw ramen en deuren een belangrijke rol spelen. Op woningdeuren gebruikt men doorgaans zogenaamde cilindersloten, die op twee of drie punten met de deurpost verbonden zijn. Hierbij zit in de deurpost een cilinder, waar een staafje uit de deur inschuift. Des te meer contactpunten het slot heeft, des te veiliger het vanzelfsprekend ook is. Het kost een inbreker hierbij meer tijd om uw deur open te breken, waardoor de kans om betrapt te worden relatief groot wordt. Hoeveel contactpunten hebben de sloten op uw deuren?

Naast de sloten op uw deuren zijn ook raamsloten belangrijk. Zeker de ramen bij een plat dak of een regenpijp kunnen kwetsbaar zijn voor een inbraak. Op ramen worden doorgaans bijzetsloten gebruikt, die voorkomen als opleg- en insteeksloten. Welk type slot het meest geschikt is voor uw ramen, is afhankelijk van de dikte van uw raamkozijn en de manier waarop de deur geopend wordt. Een slotenmaker kan u hier meer over vertellen.

Losse beveiligingscomponenten voor een optimale slaap

Tot slot kunt u kiezen voor beveiligingscomponenten als een elektronische camera, een bewegingssensor of bijvoorbeeld magneetcontacten. Zodra deze componenten geactiveerd worden, zal er een alarm in uw woning afgaan. Het alarm schrikt de inbrekers af, die uw woning zo snel mogelijk zullen willen verlaten. Ze willen immers niet opgemerkt worden door omwonenden.