TencelTM dekbedden

Een dekbed van hout? Jazeker. Het plantaardige lyocell, beter bekend onder de merknaam TencelTM als de grondstof van dit textiel bij de Oostenrijkse firma Lenzing vandaan komt, wint aan terrein. Het is zacht, luxe, vocht- en warmte regulerend. Het prijsniveau wisselt afhankelijk van de kwaliteit en het merk, van topklasse tot gemiddeld. De echte, fijnste lyocell is van de Ferrari onder het lyocell beddengoed: TencelTM

Er zijn Tencel dekbedden gevuld met deze textiel vezels, met een katoenen tijk. De tijk is de buitenstof. Ook vindt je mooie tencel dekbedden met ook een tijk van dit materiaal. Daarnaast zijn er prachtige dekbedovertrekken van Tencel of lyocell verkrijgbaar.

Lyocell wordt gemaakt van houtvezels. Het lijkt op viscose echter het productieproces van Lyocell is een zogeheten gesloten systeem; er komen geen chemicalien in het milieu terecht. Het is daarmee een duurzamer manier van textiel maken.

TencelTM vindt de oorsprong in n Eucalyptus bomen hout. Met FSC keurmerk en diverse duurzaamheid labels.  Dat is dus ook een verschil: het echte merk TencelTM is het meest zacht en het meest duurzaam vervaardigd.

Voordelen Tencel of lyocell dekbed

  • zacht
  • vocht regulatie
  • warmte regulatie
  • verkrijgbaar in dikte voor elk seizoen
tencel dekbed yumeko

yumeko tencel zomerdekbed

tencel 4 seizoenen dekbed

TencelTM / lyocell dekbedovertrek

Tencel dekbedovertrek coco en cici- Ivory

Tencel dekbedovertrek coco en cici - Greige

Tencel dekbedovertrek coco en cici - Wit

Ontdek alle kleuren Tencel dekbedovertrekken:

Ben je benieuwd naar andere kleuren? Zoals groen, beige of zwart? We hebben het al voor je uitgezocht; hier zie je een overzicht van alle kleuren. Van alleen de best beoordeelde TencelTM of lyocell dekbedovertrekken: